19 januari 2024

Operatie Winter


Het Militair Commando Provincie Oost-Vlaanderen heeft deze vrijdag 19 januari 2024,
10 slaapzakken van Defensie geleverd aan de Dienst Outreachend Werken, Asiel en Vluchtelingen – team Outreachend Werken van Stad Gent.

Zij helpen de meest kwetsbare mensen in Gent die een beperkt netwerk hebben. Daarvoor werken ze in verschillende teams binnen de leefwereld van onze doelgroepen.

Onze collega’s Legon Alain en Heremans Arthur gaven dit met een warm hart aan de dienst “Outreachend werken” van de stad Gent, deze dienst deelt wekelijks slaapzakken uit aan daklozen en kunnen de slaapzakken van Defensie dus goed gebruiken…

Dienst outreachend werk

Straathoekwerking richt zich tot mensen in de donkere hoekjes van de wijken. Ze leggen contact met mensen die de weg niet vinden naar hulpverlening, maar die het wel erg goed kunnen gebruiken. Ze werken in verschillende Gentse wijken op de straat, in parken en pleintjes, in cafés, … Ze nemen de tijd om te luisteren naar de verhalen en gaan mee op zoek naar mogelijkheden die het leven dragelijker maken. Straathoekwerkers vervullen een outreachende taak. Zij vinden jou in de Gentse wijken.