21 maart 2024 Instructiedag reserve en actief kader

Defensie moet en zal ten aller tijde paraat staan voor interventies tijdens een crisis. Ook wanneer er geen GPS voorzieningen meer aanwezig zijn door bijvoorbeeld electriciteitsuitval op grote schaal. GPS masten worden gevoed door electriciteit, bij uitval daarvan moet men zich kunnen behelpen, en wat is er nu iets specifiek aan Defensie… Off Grid werken. Vanuit de basisopleiding start men al met het aanleren van kaartlezen. Een kaart is voor de militair een onmisbaar item, het gebruik ervan word op regelmatige basis getraind. Deze oefening stond in functie van gevoelige punten binnen Oost-Vlaanderen. Militaire kwartieren, Seveso bedrijven, pipelines, en dergelijke. Ditmaal per team van twee militairen en met voertuig, een point-to-point excercise met startpunt te Gavere bij de collega’s van 3Para.